Kensapuu

Målade luckor

I tillverkningen av våra mdf-möbelluckor och -köksluckor använder vi mdf-skivor. Mdf är en hård träfiberskiva där homogent träfiber och lim trycks ihop under hård press och värme. Våra mdf-skivor kommer från Tyskland och Polen och uppfyller E1-normen. Ytbehandlingen av våra möbelluckor och köksluckor görs med hjälp av katalytisk tvåkomponentsfärg.

CNC-frästa möbelluckor behandlas flera gånger på ytbehandlingslinjen. Först slipas ytan och därefter torkas dammet bort. Sedan sprutmålas luckan och efter det ska den torka. En lucka går igenom målningslinjen sammanlagt fem gånger. Baksidan beläggs med ett lager grundfärg och ett lager ytfärg. Framsidan målas beroende på modell med minst två lager grundfärg och ett lager ytfärg. Högblanka och supermatta luckorna lackeras 1 gång med på framsidan.

Färgsortimentet för målade luckor är brett. Du kan välja bland Kensas över 20 standardfärger. Luckorna kan även ytbehandlas med vilken färgnyans som helst som du väljer. 

Alla ytfärger finns på Tikkurilas Monicolor, Symphony-färgkartor eller på NCS -färgkartan ( förutom grå 754096H, grädde 754290L och 9011 vit som är Kensas egna färger). 

Alla målade luckor finns både i matta och supermatta lackerad modeller. Glansiga färger fås av modeller Aria, Sointu och Rumba i Kensas standard färger.

Alla luckmodeller kan även måttbeställas.

 

 

© Kensa | Creamedia